Veelgestelde vragen

U kunt eerst de domeincheck uitvoeren om te controleren of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Indien deze beschikbaar is, kunt u deze bestellen. Nadat u op bestellen klikt, kunt u een nieuw account aanmaken, of uw bestaande account gebruiken om het bestel proces af te ronden.

In de meeste gevallen duurt het registreren van een domeinnaam 1 werkdag. Voor sommige domeinextensies duurt het echter langer. Voor een overzicht zie onze KB: link

Indien uw .NL domeinnaam in quarantaine staat, kunt u een procedure bij een SIDN registrar (bijvoorbeeld Nederlandweb) starten. Dit hoeft niet bij de registrar te zijn waar de domeinnaam geregistreerd stond. De registrar zal optreden als intermediair tussen de domeinnaamhouder en SIDN. SIDN zal controleren of de aanvrager daadwerkelijk de houder is geweest van de domeinnaam. Indien de gegevens overeenkomen, zal de domeinnaam worden geactiveerd. Voor deze handeling worden kosten berekend door SIDN. Informeer daarom altijd van tevoren bij de registrar welke kosten zij hiervoor in rekening brengen.

Als een domeinnaam is opgeheven, wordt deze in quarantaine geplaatst. Dit betekent dat de domeinnaam technisch niet te gebruiken is en op dat moment ook niet geclaimd/geregistreerd kan worden door iemand anders dan de domeinnaamhouder, of met toestemming van de huidige domeinnaamhouder. Een .NL domeinnaam staat na opheffing 40 dagen in quarantaine. Na deze 40 dagen is de domeinnaam vrij te registreren.

SIDN staat voor Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. SIDN is sinds 1996 verantwoordelijk voor de registratie en uitgifte van alle .NL domeinnamen. Daarnaast zorgt SIDN ervoor dat de .NL domeinnamen te allen tijde beschikbaar zijn voor internetgebruikers.

Een .NL domeinnaam blijft 40 dagen in quarantaine staan. Voor andere domeinextensies gelden andere termijnen. Zie onze KB voor een overzicht: link